MEDSEBOJNI ODNOSI V KRIZNI SITUACIJI


Datum: 21. 11. 2017

Ura: 18:00 - 21:00

Organizator:

Izvajalec:

Prostor:

Kraj: Fundacija za dobro ljudi in narave, Tumova ulica 5, Nova Gorica

Število prostih mest: 45

Cena: 0,00 € EUR
Na dogodek se je potrebno prijaviti. Prijavni obrazec se nahaja na dnu strani.
Krizna situacija se lahko aktivira vsepovsod v: družini, partnerstvu, podjetju, družbi, državi, svetu. Krizna situacija vedno in vselej zahteva spremembo. Krizna situacija sproža v človeku, družini, skupnosti, državi, … strah in/ali jezo in/ali skrb in/ali žalost in/ali pohlep. Ugotavljamo lahko, da se pod tako naslovljenim scenarijem ustvarja vzrok za prvo posledico. Če se ne odreagira pravočasno prihaja do druge, tretje, četrte,… posledice. Vsaka posledica pa radikalno vpliva samo in še enkrat samo na medsebojne odnose. Kdo vedno gradi (vzdržuje) in kdo vedno ruši medsebojne odnose? Prisotni ali odsotni?

»Krizna situacija« je opis nekega stanja, je naslov nekega scenarija, ki ga vselej »nekdo« neuradno ali uradno določa in sporoča. Tedaj pa se zgodi »bingo«, ker od tega »nekdo« prihaja do načrtovane akcije in pričakovane reakcije. Kdo je ta »nekdo«, ki določa krizno situacijo je enako pomembno kot »na koga vpliva« krizna situacija. Ker ta nekdo sproža krizno situacijo z namenom. Pri tem vzročno-posledičnem stanju gre za dejstvo, da je ista »krizna situacija« za nekatere zahtevna življenjska izkušnja, za druge depresivno nerešljiv problem, za peščico pa stanje ali priložnost oz. pobuda za spremembo in odziv.

Kaj je torej krizna situacija in zakaj do nje prihaja, kaj se tedaj dogaja z medsebojnimi odnosi in kaj lahko storimo, da se situacija sprejme takšna kot je, kot je stvarstvo nastavlja?

Odgovore bomo poiskali ob predavanju Rajka Škariča. Vabljeni.

Prireja: Združenje za obuditev celostnega človeka

Vstop prost

Bookings no longer allowed on this date.